Osakeyhtiön lopettaminen

Osakeyhtiön lopetuspalvelu

Tilitoimisto Adcountin kokeneet kirjanpitäjät hoitavat osakeyhtiösi lopetuksen ja lopputilityksen helposti ja vaivattomasti, toimien yhteyshenkilönä Verohallinnolle ja PRH:lle.

Miten osakeyhtiö lopetetaan?

Lopetamme osakeyhtiösi vapaaehtoisen selvitysmenettelyn kautta. Selvitysmenettelyn tarkoitus on selvittää yrityksen varallisuusasema ja velat ja purkaa yritys. Kun mahdolliset velat on maksettu, jäljelle jäävät varat voidaan siirtää osakkeenomistajalle. Osakeyhtiö, joka ei kykene vastaamaan veloistaan, voidaan asettaa konkurssiin. Tällöin lopetus tehdään konkurssimenettelyllä. Yrityksen lopetusprosessiin on hyvä varata aikaa vähintään puoli vuotta, sillä selvitystilalla on lakisääteinen vähimmäisaika.

Osakeyhtiön lopettamisessa on kolme vaihetta, joista jokaisesta lähetämme omat lomakkeet viranomaisille:

  • 1. Lopetusilmoituksen rekisteröinti
  • 2. Julkisen haasteen hakeminen
  • 3. Lopputilitys ja purkautumisilmoitus

Osakeyhtiön lopetus ja verotus

Kun yritys lopetetaan, on kirjanpito ensin saatettava ajan tasalle. Tätä sanotaan lopputilitykseksi. Kirjanpidon lopputilitys on avainasemassa yrityksen lopetuksessa. Jos yritykseen jää varoja tai omaisuutta, ne voidaan siirtää osakkeenomistajalle. Osakeyhtiön purkamisesta syntyy osakkeenomistajalle luovutusvoittoa- tai tappiota. Myös lopetusvuodelta tulee laatia tilinpäätös ja antaa viimeinen veroilmoitus - vaikka toimintaa ei olisi ollutkaan. Myös muut kausiveroilmoitukset pitää huolehtia lopetukseen saakka. Huolehdimme osakeyhtiön verotuksesta lopetuksen yhteydessä.


Osakeyhtiön lopetuksen hinta

Tarjoamme osakeyhtiön lopetuksen hintaan 1 200 euroa (ALV 0%). Hinta sisältää viranomaiskulut. Hinta ei sisällä lopputilitykseen liittyvää kirjanpidon työtä, joka riippuu aineiston koosta ja vientien määrästä. Katso kirjanpidon hinnasto.


Lopetus vai pöytälaatikkoyritys

Helppo ja edullinen vaihtoehto osakeyhtiön lopetukselle on laittaa yritys tauolle eli tehdä siitä ns. pöytälaatikkoyritys. Kirjanpitäjä poistaa yrityksen Verohallinnon rekistereistä ja peruu yritykselle määrätyt loppuvuoden ennakkoverot. Yrityksen tulee laatia viimeiseltä toimintavuodelta tilinpäätös ja antaa veroilmoitus, ja sen jälkeen vuosittain antaa tilinpäätös ja veroilmoitus, josta näkyy, että toimintaa ei ole ollut. Osakeyhtiö voidaan ottaa takaisin käyttöön nopeasti ja helposti, kun sille tulee taas käyttöä. Pöytälaatikkoyrityksen etu on myös se, että yrityksen rekisteröity nimi ja historia (kuten perustamisvuosi) säilyy.

Tarjoamme osakeyhtiön keskeyttämisilmoituksen hintaan 250 euroa (ALV 0%) sisältäen verovaltakirjan avaamisen, tarvittavat rekisteristäpoistoilmoitukset ja ennakkoverojen poiston.Aloita osakeyhtiön purkaminen

Ota yhteyttä asiantuntijaamme, niin arvioimme, mikä on paras tapa lopettaa tarpeeton yritys.

Ota yhteyttä