Osakeyhtiön lopettaminen

Osakeyhtiön lopettaminen

Kun haluat lopettaa osakeyhtiön, Tilitoimisto Adcountin kokeneet kirjanpitäjät auttavat lopettamaan yrityksesi helposti ja nopeasti, toimien yhteyshenkilönä viranomaisille.


Osakeyhtiön lopetuspalvelu

Tarjoamme osakeyhtiön lopetuspalvelua, jossa lopetamme tarpeettoman osakeyhtiösi vapaaehtoisen selvitysmenettelyn kautta.

Selvitysmenettelyn tarkoitus on selvittää yrityksen varallisuusasema ja velat ja purkaa yritys. Kun mahdolliset velat on maksettu, jäljelle jäävät varat voidaan siirtää osakkeenomistajalle. Osakeyhtiö, joka ei kykene vastaamaan veloistaan, voidaan asettaa konkurssiin. Tällöin lopetus tehdään konkurssimenettelyllä.


Palvelun hinta

Tarjoamme osakeyhtiön lopetuksen hintaan 1200 euroa + alv.

Lopetuspalvelun hinta sisältää kaikki viranomaiskulut.

Osakeyhtiön lopetuspalvelun hinta ei sisällä kirjanpidon työtä, joka riippuu tapahtumien määrästä. Osakeyhtiön kirjanpito pitää tehdä ajan tasalle lopputilitykseen saakka. Tutustu kirjanpidon hinnastoon.


Osakeyhtiön lopetuksen kesto

Yrityksen lopetusprosessiin on hyvä varata aikaa vähintään puoli vuotta, sillä selvitystilalla on lakisääteinen vähimmäisaika.

Osakeyhtiön lopettamisessa on kolme vaihetta, joista jokaisesta lähetämme omat lomakkeet viranomaisille:

  • 1. Lopetusilmoituksen rekisteröinti
  • 2. Julkisen haasteen hakeminen
  • 3. Lopputilitys ja purkautumisilmoitus

Osakeyhtiön lopetus ja verotus

Kun yritys lopetetaan, on kirjanpito saatettava ajan tasalle. Tätä sanotaan lopputilitykseksi.

Kirjanpidon lopputilitys on avainasemassa yrityksen lopetuksessa: Jos yritykseen jää varoja tai omaisuutta, ne voidaan siirtää osakkeenomistajalle. Osakeyhtiön purkamisesta syntyy osakkeenomistajalle luovutusvoittoa- tai tappiota.

Lopetusvuodelta tulee vielä tehdä tilinpäätös ja veroilmoitus - vaikka toimintaa ei olisi ollutkaan. Myös muut kausiveroilmoitukset pitää huolehtia lopetukseen saakka. Kirjanpitäjämme huolehtivat osakeyhtiösi verotuksesta lopetuksen yhteydessä.


Osakeyhtiön muutos pöytälaatikkoyhtiöksi

Helppo ja edullinen vaihtoehto osakeyhtiön lopetukselle on laittaa yritys tauolle eli tehdä siitä ns. pöytälaatikkoyritys.

Pöytälaatikkoyrityksen etu on, että yrityksen toiminimi ja historia, kuten perustamisvuosi, säilyy. Osakeyhtiö voidaan ottaa takaisin käyttöön nopeasti ja helposti, kun sille tulee taas käyttöä.

Pöytälaatikkoyhtiön hinta

Tarjoamme osakeyhtiön muutoksen pöytälaatikkoyhtiöksi hintaan 250 euroa + alv.

Yritys asetetaan passiiviseksi eli poistetaan Verohallinnon rekistereistä. Palvelun hinta sisältää valtakirjan, tarvittavat rekisteristäpoistoilmoitukset ja ennakkoverojen poiston.

Pöytälaatikkoyrityksen velvollisuudet

Pöytälaatikkoyrityksen tulee laatia viimeiseltä toimintavuodelta kirjanpito, tilinpäätös ja veroilmoitus. Kausiveroilmoitukset tulee huolehtia rekisteröinnin lopetuspäivään saakka. Sen jälkeen pöytälaatikkoyritys antaa vuosittain ns. nollaveroilmoituksen ja rekisteröi tilinpäätöksen, josta näkyy, että toimintaa ei ole ollut.

Tarjoamme pöytälaatikkoyritykselle edullista kirjanpidon vuosipakettia, joka sisältää lakisääteiset velvollisuudet.

Aloita osakeyhtiön lopetus jo tänään

Ota yhteyttä Takaisin palveluihin