image

Osakeyhtiön lopettaminen

Kun haluat lopettaa osakeyhtiön, Tilitoimisto Adcountin kirjanpitäjät auttavat lopettamaan yrityksesi helposti ja nopeasti, toimien yhteyshenkilönä viranomaisille.

Osakeyhtiön lopetuspalvelu

Tarjoamme osakeyhtiön lopetuspalvelua, jossa lopetamme tarpeettoman osakeyhtiösi vapaaehtoisen selvitysmenettelyn kautta.

Selvitysmenettelyn tarkoitus on selvittää yrityksen varallisuusasema ja velat ja purkaa yritys. Kun mahdolliset velat on maksettu, jäljelle jäävät varat voidaan siirtää osakkeenomistajalle. Osakeyhtiö, joka ei kykene vastaamaan veloistaan, voidaan asettaa konkurssiin. Tällöin lopetus tehdään konkurssimenettelyllä.

Osakeyhtiön lopetuksen kesto

Yrityksen lopetusprosessiin on hyvä varata aikaa vähintään puoli vuotta, sillä selvitystilalla on lakisääteinen vähimmäisaika. Osakeyhtiön lopettamisessa on kolme vaihetta, joista jokaisesta lähetämme omat lomakkeet viranomaisille:

  • 1. Lopetusilmoituksen rekisteröinti
  • 2. Julkisen haasteen hakeminen
  • 3. Lopputilitys ja purkautumisilmoitus

Osakeyhtiön lopetus ja verotus

Kun yritys lopetetaan, on kirjanpito saatettava ajan tasalle. Tätä sanotaan lopputilitykseksi. Kirjanpidon lopputilitys on avainasemassa yrityksen lopetuksessa: Jos yritykseen jää varoja tai omaisuutta, ne voidaan siirtää osakkeenomistajalle. Osakeyhtiön purkamisesta syntyy osakkeenomistajalle luovutusvoittoa- tai tappiota.

Osakeyhtiön lopettamisen yhteydessä annetaan veroilmoitus ja laaditaan tilinpäätös (=lopputilitys). Veroilmoitus pitää antaa lopetusvuodelta vaikka toimintaa ei olisi ollutkaan. Myös muut kausiveroilmoitukset pitää huolehtia lopetukseen saakka. Kirjanpitäjä huolehtii osakeyhtiön verotuksesta lopetuksen yhteydessä ja että kaikki velvollisuudet tulevat hoidetuksi.

Vaihtoehto lopetukselle: Osakeyhtiö pöytälaatikkoyhtiöksi

Helppo ja edullinen vaihtoehto osakeyhtiön lopetukselle on laittaa yritys tauolle eli tehdä siitä ns. pöytälaatikkoyritys. Pöytälaatikkoyrityksen etu on, että yrityksen toiminimi ja historia, kuten perustamisvuosi, säilyy. Osakeyhtiö voidaan ottaa takaisin käyttöön nopeasti ja helposti, kun sille tulee taas käyttöä.

Pöytälaatikkoyrityksen velvollisuudet

Pöytälaatikkoyrityksen tulee laatia viimeiseltä toimintavuodelta kirjanpito, tilinpäätös ja veroilmoitus. Kausiveroilmoitukset tulee huolehtia rekisteröinnin lopetuspäivään saakka. Sen jälkeen pöytälaatikkoyritys antaa vuosittain ns. nollaveroilmoituksen ja rekisteröi tilinpäätöksen, josta näkyy, että toimintaa ei ole ollut.

Tilitoimistomme tarjoaa pöytälaatikkoyritykselle edullista kirjanpidon vuosipakettia, joka sisältää lakisääteiset velvollisuudet.

Palvelun hinta

Osakeyhtiön lopettamisen hinta on 1200 euroa + alv. Hinta sisältää PRH/viranomaiskulut, ilmoitukset ja tarvittavat pöytäkirjat. Osakeyhtiön lopetuspalvelun hinta ei sisällä kirjanpidon työtä, joka riippuu kirjanpidon tapahtumien määrästä. Osakeyhtiön kirjanpito pitää tehdä ajan tasalle lopputilitykseen saakka. Tutustu tarkemmin tilitoimiston hinnastoon.

Pöytälaatikkoyhtiöksi muutoksen hinta on 250 euroa + alv. Yritys asetetaan passiiviseksi eli poistetaan Verohallinnon rekistereistä. Palvelun hinta sisältää valtakirjan, tarvittavat rekisteristäpoistoilmoitukset ja ennakkoverojen poiston.

Aloita osakeyhtiön purkaminen tänään

Ota yhteyttä Takaisin palveluihin