Ilmainen laskupohja Excel

Ilmainen laskupohja Excel-muodossa

Oletko yrittäjä, joka laskuttaa silloin tällöin, mutta tarvitsee laskupohjan laskutusta varten? Lataa käyttöösi täysin ilmainen laskupohja ja lähetä asiakkaillesi laskut helposti ja kaikki laskuvaatimukset huomioiden.

Lataa ilmainen laskupohja Excel-muodossa

Ilmainen Excel-laskupohjamme sopii erityisesti pienille yrityksille, jotka lähettävät laskuja harvemmin. Laskupohja täyttää lainmukaiset laskuvaatimukset ja on sen takia luotettava pohja yrityksen laskutukseen. Sinun ei tarvitse kuin täyttää yritystäsi ja asiakastasi koskevat tiedot sekä kuvaus laskutettavasta kohteesta.


ilmainen laskupohja

Lataa tästä ilmainen laskupohja

Muokkaa laskupohjaa yrityksesi tarpeiden mukaan

Ilmainen laskupohja on Excel-muodossa ja sitä voi muokata yritykselle sopivaksi helposti ja kätevästi. Lisäksi laskua voi luonnollisesti kopioida niin monta kertaa kuin tarve vaatii.

On hyvä muistaa, että laskuille on olemassa omat lainmukaiset vaatimukset ja tämä ilmainen laskupohja täyttää tavallisimmat lainkohdat, jotka laskuttavalta yritykseltä vaaditaan.

Pakolliset laskumerkinnät perustuvat lakiin ja ne tuleekin ottaa tarkkaan huomioon. Jos yritys harjoittaa ulkomaankauppaa tai sillä on poikkeava ALV-velvollisuus, laskulle pitää tehdä ylimääräisiä merkintöjä liittyen arvonlisäveroon. Lue lisää pakollisista laskumerkinnöistä.

Laskupohjaan on helppo vaihtaa yrityksen tiedot ja sen muokkaaminen yrityksen omiin tarpeisiin on yksinkertaista ja nopeaa. Laskupohjan kielen voi helposti vaihtaa yritykselle sopivaksi, mikäli yritys käy esimerkiksi ulkomaankauppaa.

Näin käytät laskupohjaa

Laskupohjan ohje on yksinkertainen: Tallenna ilmainen laskupohja koneellesi ja täytä siihen yrityksesi, asiakkaasi ja laskun tiedot. Sinun yrityksen tietoja ovat esimerkiksi sen nimi, yhteystiedot, Y-tunnus ja pankkitiedot. Asiakkaan nimi ja sen yhteystiedot on helppo lisätä jokaiseen laskuun erikseen. Laskun tietoihin voi kätevästi lisätä sen numeron (laskujen numerointi pitää olla juokseva, eli anna jokaiselle laskulle edellistä laskua seuraava numero), viitenumeron, päiväyksen, eräpäivän ja viitekoron sekä kuvauksen tehdystä työstä.

Täytä laskurivit, tulosta PDF-muodossa ja lähetä asiakkaalle. Se on juuri niin helppoa! Muista myös tallentaa lasku kirjanpitoon!

Huomaa, ettei lähetettyjä laskuja saa poistaa. Jos käy niin, että lähetit virheellisen laskun, se pitää oikaista lähettämällä hyvityslasku. Jos haluat lähettää asiakkaalle hyvityslaskun, vaihda laskun otsikoksi ”HYVITYSLASKU” ja muuta tuotteiden määrät miinusmerkkisiksi. Näin saat tästä laskupohjasta helposti myös hyvityslaskun. Kirjoita lisätietoihin alkuperäisen laskun numero, jota hyvitys koskee. Hyvityslaskulle tulee antaa juokseva laskunumero.

Helpompaa laskutusta laskutusohjelmalla

Kun yrityksen laskutuksesta tulee säännöllisempää, voi olla kannattavaa ottaa käyttöön pienelle yritykselle sopiva laskutusohjelma. Laskutusohjelmilla on paljon positiivisia ja automatisoituja puolia, kuten automaattinen laskunumeron muodostus ja tilille saapuvien maksujen kohdistaminen suoraan laskuille. Myös maksumuistutusten lähettäminen onnistuu vain nappia painamalla.

Laskutusohjelma mahdollistaa laskujen lähettämisen eri lähetyskanavien kautta. Yhä useampi yritys on siirtynyt kokonaan sähköiseen laskutukseen eli verkkolaskuihin. Se on kustannustehokas tapa hoitaa yrityksen laskujen vastaanotto ja lähetys. Uuden verkkolaskulain myötä isot yritykset voivat kieltäytyä paperi- ja sähköpostilaskuista ja voivat vaatia verkkolaskun. Silloin yrityksellä täytyy olla käytössä verkkolaskuja tukeva laskutusohjelma.

Pienelle yritykselle sopivia laskutusohjelmia ovat Procountor Solo tai Holvi. Teemme molempien ohjelmien kirjanpitoa ja autamme sinua alkuun laskutusohjelman käyttöönotossa ja käytössä! Ota yhteyttä!


Lataa ilmainen Excel-laskupohja

Lataa laskupohja tästä Ota yhteyttä